Oppervlakte behandelingen

Intern

Naast het verspanen van uw producten verzorgen wij ook de volgende bewerkingen aan uw producten binnenshuis.

Lasergraveren

Voor het lasergraveren gebruiken wij een Telesis EVC laser marking system. Hiermee kunnen wij uw producten voorzien van gewenste logo’s, serienummers en/of verschillende tekens. Voor het aanleveren van een logo voor het lasergraveren hebben wij een instructie staan op onze aanleverspecificatie pagina.

Pingraveren

Voor het markeren van uw producten gebruiken wij een SIC C151 en SIC C153. Dit wordt vooral gebruikt op staal waar de markering permanent zichtbaar moet blijven.

Extern

Om een zo compleet mogelijk product aan te bieden kunnen wij de volgende nabewerkingen voor u regelen via ons, met zorg uitgekozen, betrouwbaar netwerk van leveranciers.

Anodiseren

Uw aluminium producten van een hardere oppervlaktelaag voorzien? Dit is geen enkel probleem en wij regelen het graag voor u. Middels anodiseren wordt er een oxide laag aangebracht, welke slijtvast, hard en poreus is. Hard anodiseren behoort ook tot de mogelijkheden. Niet alleen voor de sterkte van het materiaal is anodiseren een goede optie, het biedt juist ook visuele, decoratieve opties door de vele kleurmogelijkheden, zoals paars, oranje, rood, blauw, zwart, goudkleurig, titanium-kleurig of zelfs naturel.

Galvaniseren

Ter versterking van het oppervlak, kunnen wij verschillende elektroplating-bewerkingen voor u laten uitvoeren, waarbij het product wordt bedekt met een ander laagje metaal. Hieronder valt verzinken (laagje zink aanbrengen), vernikkelen (laagje nikkel aanbrengen) en verchromen (laagje chroom aanbrengen).

 

Chromateren / passiveren

Via chromateren wordt er een chromaatlaag gevormd in het oppervlak van het product voor het vergroten van de corrosieweerstand. Dit kan worden toegepast op aluminium, zink en verzinkt staal. Passiveren wordt toegepast bij staal om de croomoxide laag weer te herstellen.

 

Warmtebehandeling

Verschillende warmte behandelingen zijn mogelijk, waaronder inzetharden (en eventueel carboneren, inzetharden verrijkt met koolstof) en vacuümharden.